Econsultatie 2: Dilemma’s, parkeren en meer

De resultaten van de 2de e-consultatie zijn uit. Met deze online enquête hebben we de mening van bewoners en stadspartners gevraagd over vragen zoals wel of geen extra voetgangersbrug over de Maresingel, wel of niet behouden van Loods CF in het Energiepark, wel of niet behouden van de zichtlijn vanuit Leiden-Noord op de Marekerk en andere dilemma’s waar we tegenaan gelopen zijn.   

De enquête is door 354 bewoners en stadspartners ingevuld en geretourneerd. Het voltooiingpercentage is 92%. Van de respondenten wonen 65,5% in de buurten rondom het Energiepark en omgeving, 29,2% elders in Leiden en 5,3% buiten Leiden.

Download het verslag.
Aan het verslag is een duidelijke samenvatting toegevoegd.  

Enkele conclusies
Van de respondenten is 61,8% van de respondenten zijn het er mee eens dat er een nieuwe voetgangersbrug over de Maresingel wordt geplaats. Maar, van de 106  bewoners uit Nieuw Leyden en Groenoord-Zuid is 50% tegen de komst van deze brug die hun buurten met het Energiepark zal verbinden. Er zal met de wijkvereniging Groenoord-Zuid/Nieuw Leyden gesproken over wat hun bezwaren zijn. De respondenten zijn duidelijk dat zij het belangrijk vinden dat de zichtlijn op de Marekerk behouden blijft, 69,6% vindt het een prima idee als de buitengevel van de Energiecentrale aangepast wordt, bijvoorbeeld door tegen de blinde westgevel apartementen te bouwen, en  78,5% van hen is het er mee eens dat het oudere gedeelte van het Tweelinghuis (aan de Langegracht) gesloopt wordt en vervangen wordt door appartementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *