EST presenteert Leiden Art Hub

De Leidse beeldend kunstenaars Iemke van Dijk en Guido Winkler hebben – onder de naam EST, één van de stadspartners van Nieuw Leids Bolwerk — een prachtig plan gemaakt om de vervallen industrieel erfgoedgebouwen aan het Papegaaisbolwerk duurzaam te transformeren tot een nieuw cultureel centrum: de ‘Leiden Art Hub’. 

Download het plan.

EST’s plan past helemaal bij wat de Gemeente Leiden voor ogen heeft voor het Energiepark: een  plek voor presentatie, productie, educatie en inspiratie en ontmoeting. Lokaal en internationaal. Het plan omvat (gast-) ateliers en expositieruimtes voor kunst (binnen en buiten), een podium voor theater en debat en een buurtkeuken. Dit alles aangevuld met horeca. Samen met Leidse partners zoals Leiden University, Museum de Lakenhal,  Creative and Performing Arts, Het Zoete Land, Cultuurfonds Leiden, Theatergroep Al Dente, PS theater, Dansblok, Field of Wonder, Studio Moio, Lucas van Leydenfonds, Liquid Society, Roem, Old School, het Blauwe Uur, Geluksroute, De Buurt, LIFF, en De Pionier. EST heeft hun plan handen en voeten gegeven, het exploitatieplan ziet er prima uit, en het financieringsplan is realistisch.

Lees ook het Leidsch Dagblad van 26 juni 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *