Denk mee!

Denk mee over het Programma van Eisen voor een nieuwe locatie van De Binnenvest.

De gemeente Leiden wil de maatschappelijke opvang die het centrale opvangcentrum De Binnenvest verzorgt op een andere manier gaan inrichten en het zorgconcept aanpassen aan hedendaagse inzichten. De gemeente zoekt ook naar andere locatie voor het opvangcentrum om daarmee mogelijkheden te creëren om het gebouw van de Nieuwe Energie openbare functies te kunnen geven, die vanuit het Energiepark toegankelijk zijn. Hierbij heeft de gemeenteraad wel bepaald dat een nieuwe locatie binnen de grenzen van het stedelijk ontwikkelingsgebied Energiepark en omgeving gevonden moet worden.

Nieuwe Locatie
Om een Programma van Eisen op te kunnen stellen voor een nieuwe opvanglocatie heeft de gemeente een enquête georganiseerd in de vorm van een korte vragenlijst om ideeën, adviezen en suggesties van bewoners en stadspartners in en rond het Energiepark te inventariseren. Deze vragenlijst is toegezonden aan iedereen die zich had opgegeven voor de bijeenkomst ‘Ontwikkeling nieuwe maatschappelijke opvang in het Energiepark’ die vanwege de Corona-crisis niet kon doorgaan.

Het Nieuw Leids Bolwerk vindt de verplaatsing van De Binnenvest een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van het Energiepark en omgeving. In ons gebiedsconcept Energiebuurt hebben wij dan ook suggesties gedaan voor een nieuwe locatie.

Uw mening
We vinden dat iedereen die ons burgerinitiatief steunt en deze nieuwsbrief ontvangt de gelegenheid moet hebben om haar of zijn mening en suggesties te geven over het Programma van Eisen voor de nieuw opvanglocatie. In overleg met de gemeente sturen we u daarom de gemeentelijke vragenlijst om u in de gelegenheid te stellen om uw suggesties voor het Programma van Eisen kenbaar te maken. De vragenlijst omvat 8 vragen en het invullen kost u naar verwachting 5 tot 10 minuten. U hebt tot zondag 5 april om deze vragen te beantwoorden en het formulier naar de gemeente te sturen. Doen! Uw mening telt, uw suggesties zijn waardevol.

Samen maken wij onze buurt, samen denken wij over het Programma van Eisen voor de nieuwe locatie van De Binnenvest.


Naar de vragenlijst

PS1. In de vragenlijst wordt uw email adres gevraagd. De Gemeente vraagt dit om u over de resultaten van deze enquête te kunnen informeren en om te voorkomen dat vanaf één email adres meer dan één ingevulde vragenlijst verstuurd wordt.
PS2. De Gemeente zal uw reacties samen met de uitkomsten van gesprekken met de BVOR (overlegorgaan ‘Beheergroep Veiligheid en Openbare Ruimte’ rond de Nieuwe Energie), de stichting De Binnenvest en haar cliënten verwerken in een Programma van Eisen voor het ontwerp van een nieuwe opvang en de inrichting van de openbare ruimte erom heen. Het Programma van Eisen zal daarna worden gepresenteerd aan en besproken met belanghebbenden tijdens een openbare bijeenkomst. De gemeente zal u hierover te zijner tijd informeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *